Alltid trevligt med en grabbkväll

En grabkväll med god mat och dryck är inte fel och det är vad det blir här i helgen. En av oss har fått nytt jobb på en mekanisk verkstad, Axido, och det ska ju så klart firas. Maten på en grabbkväll ska vara ungefär som sällskapet: osofistikerat, roligt och perfekt att dricka en massa öl med. En pizza är inte fel, men något som är bra mycket godare, det är hemmagjorda hot wings! Så det blir det att göra här i kväll. Självklart får ni receptet nedan.

Hot Wings

Ingredienser, 4 personer:
16 kycklingvingar
1 dl chilisås, till exempel Texas Pete, cholula eller sriracha
50 g smör
4 birds eye chili
4 salladslökar
1 knippe koriander
frityrolja
salt

Dagen innan det ska ätas, förbereder du kycklingvingarna genom att dela dem i lederna så att du får tre delar. Den yttersta vingspetsen används inte, den kan du koka kycklingbuljong eller nåt på. Annars är den bara att slänga. Resten av vingarna friterar du i 160-gradig olja cirka 5 minuter tills de är nästan helt tillagade. Låt rinna av på ett papper och stoppa sedan hela klabbet i frysen över natten – det är faktiskt detta moment som är trixet med maximalt frasiga vingar.

När det börjar dra ihop sig till Grabbkväll värmer du upp oljan till 180 grader, lägger i de frysta vingarna ett par i taget och friterar tills de blir gyllenbruna och sjukt frasiga. Låt rinna av på papper. Salta. I en kastrull på spisen smälter du samtidigt smöret och chilisåsen och rör ihop. Skiva chilin och löken fint och repa av lite koriander. Precis innan ni ska äta slungar du vingarna i såsen och toppar med chili, salladslök och koriander.

8 Mar 2022