Planera din flytt

En flytt kan vara riktigt jobbig att genomföra. Men ser du till att ha en bra planering inför den, så kan du underlätta en hel del för dig själv. När du vet vilket datum du kan flytta in i nya bostaden, så kan du välja att antingen boka in en flyttfirma för den dagen, eller se till att du har ett par vänner som kommer och hjälper dig. Oavsett, så ska du före den dagen se till att ha packat allt. En hel del saker går att packa i god tid. Särskilt de saker du inte använder varje dag. Sedan veckan före flytten kan resten packas. Gör dig även en stor tjänst genom att rensa ut hemmet före du packar och släng trasiga saker och sälj eller skänk bort annat.

Glöm inte flyttstädningen

Du har även ett sista datum för att flytta ut från gamla lägenheten och lämna över nycklar. Före det datumet måste du även se till att ha städat ur lägenheten eller huset. För att underlätta för dig själv så kan du boka en flyttstädning Lund via en städfirma. Då tar de hand om det hela åt dig!

Andra bra saker att göra i god tid

Det finns en del annat du ska göra i samband med att du flyttar. Bland annat göra en adressändring samt meddela ditt försäkringsbolag att du byter adress, så att din hemförsäkring gäller på nya stället. Se även över avtal och abonnemang med el, telefon, bredband, om du kan flytta med eller måste säga upp och teckna nytt. 

13 Apr 2021