Öva skytte

Skytte, det kan man utöva genom att tävla i det, eller för att man jagar. Det är rätt smart att öva skytte, hemma eller på skjutbanan via en klubb. Det finns en duktig kille, vid namn Mattias Sjöström, som utöver sportskytte. Nyligen tog han brons i SM i sportskytte i Kristinehamn. Om även du vill testa på sportskytte, så varför inte gå med i en skytteklubb? Det kan vara att du testar luftvapen eller så kan du skjuta med vanligt gevär, se bara till då att du har rätt utrustning. Till ditt gevär kan du köpa värmesikte som exempel. Att öva skytte är kul! Du kan även köpa egna måltavlor att skjuta på.

Skytte som hobby

Skytte är en individuell sport och det är en av världens största. Det finns över 75 miljoner aktiva i samtliga grenar. Skytte kan utövas av alla! Skytte är dessutom, tillsammans med några andra få idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar i samma klass där man deltar på lika villkor.

Det finns många skyttegrenar att testa och oavsett vilken du föredrar, se till att bli medlem i en skytteförening. De brukar även ha andra sociala aktiviteter utöver att öva skytte. Så som grillkvällar, föreningsfester, läger och mycket annat. Det går att utöva skytte i stort sett vilken ålder man än är i. Det gäller bara att kunna uppföra sig på ett betryggande sätt och ha respekt för vapnet. Dock är det en del föreningar som sätter en generell gräns på 7 år för luftgevärs- och luftpistolskyttet som anses som inkörsporten till skyttet.

20 Jun 2020