Smart med bärbar el

Ibland finns det tillfällen då man behöver el, men det finns ingenstans att plugga in kontakten. Då är det perfekt att ha en generator eller ett eleverk. Det finns idag olika typer av elverk, läs mer om dem här. Bland annat finns det bensinelverk, dieselelverk, inverterelverk och Duel fuel-elverk. De passar bra för olika saker och tillfällen. Ett tillfälle som det kan vara bra att ha med ett eget elverk, det är om man ofta är ute och campar och då stannar på ställen där det saknas el. Kanske du inte vill bo på campingplatser, utan stannar hellre till lite vartstans på vägen. Då är det ett måste att ha med något som kan ge el. I alla fall om du vill kunna se tv, koka kaffe och ladda mobilen.

Satsa på ett eget elverk

Det är inte fel attinförskaffa ett eget litet elverk. Dessa kommer som sagt i flera olika varianter. Em bra variant är inverterelverket som ger den renaste och finaste strömmen som är precis likadan som den vi har hemma i våra vägguttag. 

Ett bra alternativ till den ström man får i inverterelverken är så kallade Duel Fuel Elverk. De är bra då de kan drivas av både bensin och gasol och man kan få denna variant både med och utan inverterfunktion. Det är dock smartast att välja den som har en sådan funktion, så att man kan omvandla strömmen på bra sätt. Gasol brukar man ju även förövrigt ha med sig ändå i husvagnen.

28 Sep 2020