Tips inför flyttstädningen
Är det så att du behöver ha tips inför flyttstädningen? Då ska du fortsätta läsa. En flytt i sig tar tid och därtill så ska du ju se till att flyttstäda. Det är bra att ha med det i planeringen av hela flytten. Antingen så bestämmer du dig för att anlita en städfirma som gör det åt dig eller så gör du det själv. Ju större bostad du har, desto mer tid kommer det ta att städa. Så se till att ha gott om tid för att göra det.
Städa rum för rum
Det allra enklaste sättet att städa på är att ta det rum för rum. Ta hallen samt rum du passerar hela tiden sist, men resten kan du se till att städa klart och sedan stänga dörren till det rummet. Du vet då att allt är klart samt att inget nytt damm och smuts går in i det rummet. Sedan är det rätt så bra att ha en checklista när du ska städa. Det är oftast detaljerat då vad du ska städa. En flyttstädning innehåller rätt många moment och med en lista kan du hålla koll på vad du gjort och vad du har kvar.
Köket och badrummet är de två rum som kräver extra mycket tid och omsorg. Du har ju spis, ugn, kyl, frys, fläkt i köket och i badrummet är det golvbrunn, dusch, badkar, toalett med mera.
Om du har örråd, garage, altan eller annat så är det viktigt att du även städar där. Samma sak om du har en balkong. Alla fönster ska putsas, både på utsidan och insidan.
Vad sker om det inte flyttstädas på ett bra sätt?
Om du fuskar med städningen eller hyresvärden anser att det inte är bra nog, så kan det antingen bli att han säger att du ska göra om det eller att han tar in en egen städfirma. Då är det du som får stå för vad kalaset kostar. Hyresvärden tar ju inte heller kanske den billigaste firman. Du kan vara smart att istället själv, anlita en städfirma eller se till att vara supernoga när du flyttstädar.